Όλα τα άρθρα του/της Ιωάννης Χαριτάκης

Αποτελέσματα εκλογών για το 15-μελές συμβούλιο

Το 15μελές για το σχολικό έτος 2017-18 μαζί με τα αναπληρωματικά μέλη
66 ΜΑΡΑΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΗ
54 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΒΗ
48 ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ ΜΑΙΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΙΚ
44 ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΙΚ
42 ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α4
35 ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΦΠ
32 ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΜΚ
32 ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΦΠ
31 ΤΖΑΤΖΟ ΚΕΒΙΝ ΑΛΕΤΕΡ ΓΠ
29 ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΦΠ
29 ΚΑΡΓΑΚΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΟΙΚ
28 ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΟΧ
28 ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΓΜΚ
27 ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΟΧ
27 ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΓΕΝΑΡΟΚΩΣΤΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α3
27 ΤΣΙΚΡΙΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΦΠ
         
26 ΒΕΪΣΣΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΠ
26 ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΧ
25 ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΙΚ
23 ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΓΟΧ

Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ 2016-2017

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, το 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  υλοποίησε το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο  «Καινοτόμοι μέθοδοι μεταποίησης – τυποποίησης – προώθησης γεωργικών προϊόντων, στα πλαίσια των νέων τάσεων της αγοράς»  και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης : 2016- 1-EL01-KA102-023126. Το σχέδιο κινητικότητας έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2016 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και είχε διάρκεια 14 ημέρες. Ο φορέας υποδοχής ήταν το Ινστιτούτο Αγρο – Διατροφικών Ερευνών της Καταλονίας IRTA (http://www.irta.cat/ca-ES/Pagines/default.aspx ) ενώ την οργάνωση και τον  συντονισμό του σχεδίου ανέλαβε, σε συνεργασία  με το ΕΠΑΛ ο οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU  (http://www.moveu.es/).

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές γεωπονικού τομέα: Αρμουτάκη Στυλιανό, Βασιλάκη Θωμά, Δασκαλάκη Μιχαήλ, Ζαχαριουδάκη Ιωάννη, Καλλέργη Εμμανουήλ, Καργάκη Στέφανο,  Κασωτάκη Πυθαγόρα, Καψαλάκη Αντώνιο, Κονταξάκη Καλυψώ, Κουτεντάκη Φανουρία, Κουτσάκη Ελένη, Μανασάκη Παύλο, Ορφανουδάκη Στεφανία, Ρομπογιαννάκη Γεώργιο,  Σταματάκη Στυλιανό – Σωτήριο, Τσικνάκη Μιχαήλ,  Τσικνάκη Παρασκευά, Τσικριτσάκη Στυλιανή, Τσικριτσάκη Γεώργιο, Χουστουλάκη Δημήτριο – Αλέξανδρο και τους συνοδούς καθηγητές: κα. Παπαδάκη Πηνελόπη – Φωτεινή και  κο. Καδιανάκη Λάμπρο, ο οποίος διατελεί και υπεύθυνος επικοινωνίας –  συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μονάδες της περιοχής της Βαρκελώνης, που ασχολούνται με την μεταποίηση, την τυποποίηση και την προώθηση των γεωργικών  προϊόντων. Οι μαθητές πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος  της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βαρκελώνης και της Καταλονίας και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες. Αναλυτικά, οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα διάχυσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στις εγκαταστάσεις του σχολείου παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών φορέων, τοπικών αρχών, επαγγελματικών φορέων και άλλων οργανισμών.

Η παιδαγωγική ομάδα επέστρεψε γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές ως προς τo γεωτεχνικό τομέα και τα μέλη της εφοδιάστηκαν με το απαραίτητο υπόβαθρο για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία. Ήδη από τη λήξη της κινητικότητας έχουν περάσει περίπου 9 μήνες και τα αποτελέσματα είναι εμφανή τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στους ίδιους τους συμμετέχοντες. Οι καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στην Ισπανία έχουν βρει εφαρμογή σε ένα ευρύ πεδίο αντικειμένων στις υφιστάμενες οικογενειακές γεωργικές επιχειρήσεις των ίδιων των συμμετεχόντων αλλά και σε τοπικές επιχειρήσεις που απασχολούν πλέον τους συμμετέχοντες που αποφοίτησαν από το σχολείο. Επιπλέον, η παρουσίαση και ανάπτυξη αυτών στο σχολικό περιβάλλον μέσα από τις ημερίδες και τα εργαστήρια του τομέα της γεωπονίας συντέλεσε στον εμπλουτισμό του μαθησιακού προγράμματος του σχολείου. Επιπλέον, το παρόν σχέδιο κινητικότητας ωφέλησε αποτελεσματικά πολλούς από τους συμμετέχοντες στο να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις πανελλαδικές εξετάσεις με σημαντικές επιτυχίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχολές γεωπονικής κατεύθυνσης.

Παράλληλα, το σχολείο συνεχίζει την προσπάθεια για την υλοποίηση παρόμοιων ευρωπαϊκών δράσεων με την υλοποίηση ενός ακόμα εγκεκριμένου ευρωπαϊκού σχεδίου Εrasmus+/ΚΑ1 την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Προκύρηξη για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Παρακαλώ κατεβάστε την σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στην ανακοίνωση αναφέρονται:

  • η προκύρηξη και
  • οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών στις ΑΕΝ.

Μπορείτε να δείτε την προκύρηξη εδώ και εδώ.

Εξεταστικά κέντρα Αγγλικής Γλώσσας

Με έγγραφο του υπουργείου παιδείας [PDF] καθορίζονται τα εξεταστικά κέντρα του νομού μας για το ειδικό μάθημα της αγγλικής γλώσσας (που εξετάζεται την Πέμπτη 22-6-2017 στις 8:30) ώς εξής:

  • Οι μαθητές/μαθήτριες με επώνυμο από Α μέχρι και Μ:

 

  • Οι μαθητές/μαθήτριες με επώνυμο από Ν μέχρι και Ω:

 

 

Επείγον για όλους τους μαθητές: Εγγραφές

Όλοι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών (παλιοί και νέοι) καλούνται να εγγραφούν στην τάξη που θα φοιτήσουν το τρέχων σχολικό έτος (σχολικό έτος 2016-2017).

Η προθεσμία είναι μέχρι την Παρασκευή (9/9ου/2016).

Τονίζουμε ότι η εγγραφή αφορά όλους τους μαθητές, χωρίς εξαίρεση, τόσο τους νέους μαθητές που έρχονται από άλλο σχολείο όσο και τους παλιούς μαθητές που πέρυσι φοίτησαν στον ΕΠΑΛ Μοιρών.

Εγγραφές επιτυχόντων πανελλαδικών εξετάσεων

Οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στην σχολή που πέρασαν από 5 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.

Παρακαλούμε το  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 2016 για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

Επείγον για όλους τους μαθητές: Εγγραφές

Όλοι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών (παλιοί και νέοι) καλούνται να εγγραφούν στην τάξη που θα φοιτήσουν το τρέχων σχολικό έτος (σχολικό έτος 2016-2017).

Η προθεσμία είναι μέχρι την Παρασκευή (9/9ου/2016).

Τονίζουμε ότι η εγγραφή αφορά όλους τους μαθητές, χωρίς εξαίρεση, τόσο τους νέους μαθητές που έρχονται από άλλο σχολείο όσο και τους παλιούς μαθητές που πέρυσι φοίτησαν στον ΕΠΑΛ Μοιρών.

Πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2016

Η περίοδος των εξετάσεων είναι απο 2/9ου/2016 μέχρι και 9/9ου/2016. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι παρακάτω (ανα τάξη).

Πρόγραμμα εξετάσεων A Λυκείου

Πρόγραμμα εξετάσεων B Λυκείου

Πρόγραμμα εξετάσεων Γ Λυκείου