3η Επιστημονική Διημερίδα για τα φυτοφάρμακα στο Τυμπάκι

Η οργανωτική επιτροπή της 3ης επιστημονικής διημερίδας με θέμα:

« Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην αύξηση νοσηρότητας και στο περιβάλλον »

Σας προσκαλεί

το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00–21:00

και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00–14:00
στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των νηπιαγωγείων στο Τυμπάκι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3ης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙ

Αποτελέσματα εκλογών για το 15-μελές συμβούλιο

Το 15μελές για το σχολικό έτος 2017-18 μαζί με τα αναπληρωματικά μέλη
66 ΜΑΡΑΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΗ
54 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΒΗ
48 ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ ΜΑΙΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΙΚ
44 ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΙΚ
42 ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α4
35 ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΦΠ
32 ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΜΚ
32 ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΦΠ
31 ΤΖΑΤΖΟ ΚΕΒΙΝ ΑΛΕΤΕΡ ΓΠ
29 ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΦΠ
29 ΚΑΡΓΑΚΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΟΙΚ
28 ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΟΧ
28 ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΓΜΚ
27 ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΟΧ
27 ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΓΕΝΑΡΟΚΩΣΤΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α3
27 ΤΣΙΚΡΙΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΦΠ
         
26 ΒΕΪΣΣΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΠ
26 ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΧ
25 ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΙΚ
23 ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΓΟΧ

Ανάθεση σε ταξιδιωτικό γραφείο μετακίνησης στη Βαρκελώνη (Erasmus+)

«Ανάθεση σε ταξιδιωτικό γραφείο της μετακίνησης 15 μαθητών και 2 συνοδών-εκπαιδευτικών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ »

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο:

Ανάθεση-της-μετακίνησης-σε-ταξιδιωτικό-γραφείο-για-Βαρκελώνη_2017-ΕΠΑΛ-ΜΟΙΡΩΝ (1)

Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ 2016-2017

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, το 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  υλοποίησε το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο  «Καινοτόμοι μέθοδοι μεταποίησης – τυποποίησης – προώθησης γεωργικών προϊόντων, στα πλαίσια των νέων τάσεων της αγοράς»  και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης : 2016- 1-EL01-KA102-023126. Το σχέδιο κινητικότητας έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2016 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και είχε διάρκεια 14 ημέρες. Ο φορέας υποδοχής ήταν το Ινστιτούτο Αγρο – Διατροφικών Ερευνών της Καταλονίας IRTA (http://www.irta.cat/ca-ES/Pagines/default.aspx ) ενώ την οργάνωση και τον  συντονισμό του σχεδίου ανέλαβε, σε συνεργασία  με το ΕΠΑΛ ο οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU  (http://www.moveu.es/).

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές γεωπονικού τομέα: Αρμουτάκη Στυλιανό, Βασιλάκη Θωμά, Δασκαλάκη Μιχαήλ, Ζαχαριουδάκη Ιωάννη, Καλλέργη Εμμανουήλ, Καργάκη Στέφανο,  Κασωτάκη Πυθαγόρα, Καψαλάκη Αντώνιο, Κονταξάκη Καλυψώ, Κουτεντάκη Φανουρία, Κουτσάκη Ελένη, Μανασάκη Παύλο, Ορφανουδάκη Στεφανία, Ρομπογιαννάκη Γεώργιο,  Σταματάκη Στυλιανό – Σωτήριο, Τσικνάκη Μιχαήλ,  Τσικνάκη Παρασκευά, Τσικριτσάκη Στυλιανή, Τσικριτσάκη Γεώργιο, Χουστουλάκη Δημήτριο – Αλέξανδρο και τους συνοδούς καθηγητές: κα. Παπαδάκη Πηνελόπη – Φωτεινή και  κο. Καδιανάκη Λάμπρο, ο οποίος διατελεί και υπεύθυνος επικοινωνίας –  συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μονάδες της περιοχής της Βαρκελώνης, που ασχολούνται με την μεταποίηση, την τυποποίηση και την προώθηση των γεωργικών  προϊόντων. Οι μαθητές πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος  της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βαρκελώνης και της Καταλονίας και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες. Αναλυτικά, οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα διάχυσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στις εγκαταστάσεις του σχολείου παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών φορέων, τοπικών αρχών, επαγγελματικών φορέων και άλλων οργανισμών.

Η παιδαγωγική ομάδα επέστρεψε γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές ως προς τo γεωτεχνικό τομέα και τα μέλη της εφοδιάστηκαν με το απαραίτητο υπόβαθρο για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία. Ήδη από τη λήξη της κινητικότητας έχουν περάσει περίπου 9 μήνες και τα αποτελέσματα είναι εμφανή τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στους ίδιους τους συμμετέχοντες. Οι καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στην Ισπανία έχουν βρει εφαρμογή σε ένα ευρύ πεδίο αντικειμένων στις υφιστάμενες οικογενειακές γεωργικές επιχειρήσεις των ίδιων των συμμετεχόντων αλλά και σε τοπικές επιχειρήσεις που απασχολούν πλέον τους συμμετέχοντες που αποφοίτησαν από το σχολείο. Επιπλέον, η παρουσίαση και ανάπτυξη αυτών στο σχολικό περιβάλλον μέσα από τις ημερίδες και τα εργαστήρια του τομέα της γεωπονίας συντέλεσε στον εμπλουτισμό του μαθησιακού προγράμματος του σχολείου. Επιπλέον, το παρόν σχέδιο κινητικότητας ωφέλησε αποτελεσματικά πολλούς από τους συμμετέχοντες στο να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις πανελλαδικές εξετάσεις με σημαντικές επιτυχίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχολές γεωπονικής κατεύθυνσης.

Παράλληλα, το σχολείο συνεχίζει την προσπάθεια για την υλοποίηση παρόμοιων ευρωπαϊκών δράσεων με την υλοποίηση ενός ακόμα εγκεκριμένου ευρωπαϊκού σχεδίου Εrasmus+/ΚΑ1 την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Ηλεκτρονικές εγγραφές-μηχανογραφικά

Ανακοίνωση

Το σχολείο θα παραμείνει ανοικτό την Πέμπτη 6/7/17 και την Παρασκευή 7/7/17 για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εγγραφών, η προθεσμία των οποίων λήγει την Παρασκευή 7/7/17.

Επίσης θα παραμείνει ανοικτό και κατά τις ημέρες Πέμπτη 13/7/17 και Παρασκευή 14/7/17 για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κατάθεσης των μηχανογραφικών των πανελλαδικών εξετάσεων, η προθεσμία των οποίων λήγει την Παρασκευή 14/7/17.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ-Παράταση

Για όσους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική εγγραφή τους στο ΕΠΑΛ, το σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών θα είναι ανοικτό έως 7/7/2017. Έως το τέλος της εβδομάδας θα καθορίσουμε με νέα ανακοίνωση μας ποιες από τις ημέρες της άλλης εβδομάδας το σχολείο θα είναι ανοικτό για να βοηθήσει τους μαθητές στην διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής τους.

Κωδικοί για ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ανακοινώνεται ότι οι απόφοιτοι που θέλουν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο για να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι την άλλη εβδομάδα τα σχολεία θα είναι κλειστά εκτός από την Πέμπτη 6/7/2017 που θα είναι ανοικτά.

Εγγραφές στο ΕΠΑΛ

Όσοι μαθητές θέλουν να φοιτήσουν σε οποιαδήποτε τάξη του ΕΠΑΛ κατά το σχολικό έτος 2017-2018  θα πρέπει οι κηδεμόνες τους να καταθέσουν ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής. Η προθεσμία είναι από τις 19-6-2017 έως τις 23-6-2017. Για τους μετεξεταστέους η προθεσμία είναι από 1-7-2017 έως 7-7-2017. Για την ηλεκτρονική εγγραφή είναι απαραίτητοι οι κωδικοί του taxis net του γονέα και η αστυνομική του ταυτότητα. Στο ΕΠΑΛ Μοιρών λειτουργεί καθημερινά επιτροπή από τις 09:00π.μ. έως την 1:00 μ.μ. που βοηθά τους γονείς στην κατάθεση της ηλεκτρονικής δήλωση.